Quantcast
Channel: צפייה ישירה –גיקטיים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 33

מסכמים חצי שנה עם נטפליקס בישראל - היה שווה לחכות?

$
0
0
לילדים בגוף ובנפש, מקור: צילום מסך, נטפליקס
מקור: צילום מסך, נטפליקס

מקור: צילום מסך, נטפליקס

בתחילת השנה כאשר שירות הצפייה הישירה נטפליקס הגיע לארץ, גם אנחנו כמו ישראלים רבים מיהרנו להירשם, אך כבר בבוקר שלאחר ההרשמה ההתרגשות התחלפה בהחמצה, וצר לנו לבשר לכם שגם אחרי חצי שנה – התחושות די דומות.

נכון, יש משהו מאוד נחמד בצפייה לפי דרישה, בעובדה שאתה נכנס לאתר או לאפליקציה והכל מאוד ויזואלי, מאוד מפתה, אבל אחרי שאתה קורא את התיאור או צופה ב-5 דקות מהסדרה, אתה מבין שמרבית התכנים שם לא באמת שווים את בזבוז הזמן. כאשר בוחרים ב-New Arrivals לדוגמא, עדיין מופיע שם פאבלו אסקובר (למרות שסיימתי את הסדרה כבר מזמן), צמד עורכי הדין מ-Suits (למרות שהעונה האחרונה של הסדרה לא זמינה שם בכלל) והסדרה של הקומיקאית צ׳לסי הנדלר שגם בה כבר צפיתי (סה״כ 4 פרקים) לפני מספר חודשים.

אבל בואו נדבר על החיסרון הגדול ביותר של השירות, חיסרון שעלה כבר עם הגעתו ארצה; נראה כאילו התוכן הזמין עבור הקהל הישראלי הוא השארית של השארית וכולל סדרות לא רלוונטיות וסרטים חרושים כגון ׳המופע של טרומן׳, ׳האנגאובר׳ או ׳מר וגברת סמית׳. הקש ששבר את גב הגמל וגרם לי לרצות ולהתנתק מהשירות באופן מיידי הוא שגם סדרות מקוריות של נטפליקס עצמה, כגון ׳כתום זה השחור החדש׳, לא זמינות עבור הציבור הישראלי, ובעיני זה אבסורד. נכון, העונה הראשונה והשנייה של הסדרה אכן זמינות, אבל לקראת העונה הרביעית שעלתה לאחרונה לאוויר פתחתי במרתון של העונות הקודמות, ונאלצתי לחפש אחר אלטרנטיבות כדי לצפות בעונה ה-3. מיותר לציין שגם העונה החדשה והרביעית עדיין לא זמינה, ולכן פתחתי שיחה קצרה עם ג׳רמי החביב משירות הלקוחות שלא עזר לי יותר מידי.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

זה לא שנטפליקס מכחישה את העובדה שלא כל התכנים זמינים ב-190 המדינות בהן השירות מוצע, אבל מן הסתם זה לא יהיה הדבר הראשון שמשתמש שרק נרשם לשירות או נכנס לאתר יבחין בו. כאשר גוללים את עמוד הבית עד לתחתית, יש ללחוץ על הלינק ׳Help Center׳ > Learn About Netflix  > ׳Where is Netflix Available? רק אז, תועברו לעמוד בו מצוין כי ״הסרטים וסדרות הטלוויזיה הזמינים להזרמה עשויים להשתנות בהתאם למיקום, וישתנו מעת לעת״. למרחיקי לכת, ניתן לגשת לעמוד ׳תנאי השימוש׳, שם סעיף 4.3. מתייחס לסוגיה ואומר כי ׳באפשרותך לצפות רק בתכנים המותאמים למדינה בה אתה נמצא׳. כלומר, נניח ואני תושבת ישראל אבל נמצאת כעת בארה״ב, התכנים שיהיו זמינים לי לא ישתנו בהתאם למיקום הגיאוגרפי בו אני נמצאת כרגע, אלא למיקום בו הגדרתי לראשונה את החשבון. לצורך העניין זה לא שרק ישראל מקופחת, שכן גם האמריקאים למשל לא יכולים לצפות בסדרה ״סמוך על סול״, בעוד שאנחנו והאירופאים יכולים. יחד עם זאת, ההבדל הוא שההיצע עבור קהל המשתמשים האמריקאי גדול פי כמה.

לא בטוח עד כמה העסקה משתלמת

בחודשים האחרונים במהלכם אני רשומה לשירות צפיתי בסדרות כגון ״Narcos״, ״Making a murderer״, ׳צער גידול בנות׳ בגרסה העכשיווית, סדרת דרמה קומית קלילה בשם “love”, מספר סרטים דוקומנטריים והעונה הראשונה והשנייה של ׳כתום זה השחור החדש׳. כשמסתכלים על היסטוריית הצפייה שלי ניתן לראות שזה בא בגלים; ברגע ׳שנשאבתי׳ לסדרה השתמשתי בשירות במשך כמה ימים רצופים, אבל אז פתאום היה חודש של הפסקה מוחלטת. כלומר, יצא שעבור חודש שלם שבמהלכו לא השתמשתי אפילו פעם אחת בשירות, שילמתי 10 דולר (38.50 ש״ח) סתם ככה. המנוי שאני בחרתי כולל צפייה ב-2 מסכים במקביל ובאיכות HD. התוכנית הבסיסית יותר מוצעת תמורת 8 דולר בחודש, והיא אפילו לא כוללת HD. בגלל שמדובר כביכול בכסף קטן, בטח בהשוואה למחיר שמשלמים לחברות הכבלים והלווין, הרשיתי לעצמי לגרור את ההרשמה עוד ועוד, סתם ככה, כדי שיהיה.

למרות הכל – אני עדיין מנויה

אני לא רוצה להישמע רק שלילית, כי עובדה שגם אחרי חצי שנה אני עדיין מסרבת להתנתק מהשירות. ברגע שמשלבים את האפליקציה עם כרומקאסט (או כל סטרימר), החוויה מושלמת. העובדה שלא צריך לחבר לפטופ כדי לצפות במרתון של סדרה ופשוט אפשר לשכב במשך יום שלם במיטה רק עם הסמארטפון ביד, היא ללא ספק אחת מנקודות החוזקה של השירות (או כל שירות סטרימינג הכולל אפליקציה). כמובן שלא צריך להשאיר את האפליקציה פתוחה כל הזמן (כמו יוטיוב למשל), כך שאם אתם בקטע של מולטי טאסקינג תוך כדי צפייה בסדרה – זה לגמרי בנוי לזה. כמו כן, איכות הצפייה מעולה, הממשק סופר נוח ולא זכורה לי פעם אחת בה נתקעה סדרה באמצע (אלא אם היו בעיות באינטרנט כמובן).

לילדים בגוף ובנפש, מקור: צילום מסך, נטפליקס

לילדים בגוף ובנפש, מקור: צילום מסך, נטפליקס

אמנם עדיין אין לי ילדים, אבל נטפליקס מציעה גם מגוון ערוצים ותכנים המיועדים לילדים בלבד (אגף נפרד שכולל רק תכנים המותאמים להם), אבל באופן לא מפתיע, היצע זה מוגבל מהעובדה הפשוטה שכל התכנים הם באנגלית, ומרביתם לא כוללים תרגום מובנה בעברית. סוגיה זו מתקשרת לתלונה שכיחה נוספת שנשמעה כנגד השירות ממשתמשים ישראלים והיא חוסר התמיכה בכתוביות בעברית, אולם לפני מספר חודשים פרסמנו מדריך קצר המסביר כיצד להוסיף תרגום בכל שפה, כך שגם אתם וגם הילדים שלכם (במידה והם בגיל המתאים) תוכלו ליהנות מהתכנים ולצפות ב׳שרק׳ או ׳בוב ספוג׳ למשל.

מי אמר שאין עברית בנטפליקס? מקור: צילום מסך

מי אמר שאין עברית בנטפליקס? מקור: צילום מסך

אז מה המסקנה הסופית אתם שואלים? ובכן, אם זה או נטפליקס או כלום – אז ברור שנטפליקס. בסופו של דבר אם אתם לא מנויים ליס/הוט/סלקום טיוי ולא מפריע לכם לצפות בתכנים שמרביתם ככל הנראה לא יצאו בתקופה האחרונה, נטפליקס היא בהחלט אופציה ששווה לשקול. הערוץ שהכי חסר לי מאז שהתנתקתי מהוט הוא ללא ספק ערוץ 8, אז המחלקה הדוקומנטרית של נטפליקס שמתעדכנת באופן די תדיר מצליחה למלא את החסר. ברגע שהשירות יעבור קצת לוקליזציה, יציע תרגום מובנה בעברית ואפילו תכנים ישראליים, סביר להניח שיתחזק מעמדו כמתחרה ראוי לאלטרנטיבות הקיימות בישראל. אגב, לאחרונה נקבעו רגולציות חדשות באירופה לפיהן שירותי הזרמת תכנים בהם נטפליקס ואמזון יהיו מחוייבים לשדר 20% תוכן אירופאי, בקרוב אצלנו?


Viewing all articles
Browse latest Browse all 33